sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

7 yötä reissuun!

Reissuun enää viikko ja vihdoin sain blogin aikaiseksi! Nimen miettimiseen meni puolet energiasta, kun ei yhtään mielikuvitus laukannut. Mennyt puoli vuotta on ollut monilla tavoin haastavaa. Työtä on tullut tehtyä liikaa ja syksyllä todettu melanooma toi oman mausteensa soppaan. Vaikka kaikki on nyt hyvin, niin tuntuu, että olen loman tarpeessa... Siinähän se nimi oli!!! Helppoa kun heinänteko.

Mennään ihan omatoimireissulle. Paitsi siis Petri, jolla on tälläkin kertaa valmismatka. Hänelle lennot, hotellit ja sukellusharrastukset varattuina ja oma opaskin kaupan päälle 24/7. Suuntana on nyt Singapore ja Bali ja aikaa melkein 4 viikkoa. Ensin 5 yötä Singaporessa, 17 yötä Balilla ja yksi taas Singaporessa. Mennen tullen yksi yö koneessa. Ja tällä kertaa aion poikkeuksellisesti ne yöt nukkua. Lennot on Finnairin "kun halvalla sai", pisin Finskin suora lento n. 12 tuntia. Jatkolento Balille Air Asialla. Niin huonoa tuuria ei voi olla, että se tällä kertaa putoaisi tai katoaisi. Hotellit on varattu. Ja moneen kertaan. Eli vaihdettu parempaan, huonompaan, halvempaan tai sama hotelli halvempaan toisella välittäjällä. Agoda on Aasiassa kova sana. Vaihdetaan jo Singaporessa hotellia moneen kertaan, että saadaan tuntumaa sekä arabi- että kiinalaiskortteliin. Balilla ollaan viidessä paikassa: Sanurissa, Nusa Lembonganin saarella, Amedissa, Ubudissa ja viimeinen yö turistihelvetissä Kutalla. Pitäähän se aussien Kanariakin kokea.

Pariin hotelliin olen vihjannut, että ollaan 20-vuotis häämatkalla. Ei se nyt ihan tarkkaan ottaen pidä paikkaansa, mutta tapaamisesta tuli just 20 vuotta. Kyllähän sekin on jo jotain. Ja voidaan viettää sitten erikseen se 20-vuotishäämatka reilun vuoden päästä. Oltiin me 15-vuotis häämatkallakin muistaakseni kolme kertaa :)

Tarkoitus on lähteä reissuun pelkillä käsimatkatavaroilla, kun muutenkin on kevyesti matkustettu. Air Asialla painoraja 7kg, Finnairilla 8. Hankin ihan uuden repun tätä varten ja armollisesti annoin Petrille Samoksella sisäänajetun Fjällrävenini. Reppuun pitää kaikki mahtua eli kovin isoa pokkaripinoa ei voi ottaa. Vaatteita vaan pakolliset, mutta kuumahan siellä on ja pyykätä voi. Biletys Singaporessa on pakko jättää väliin, kun ei voi ottaa iltapukua mukaan. Eikä korkkareita, joita ei tosin oliskaan. Se tietty vähän harmittaa, koska yleensä viihdymme reissuilla yökerhoissa aamun tunneille :) Todellakin. Repun lisäksi on ostettu sandaalit molemmille, uusi kamera ja näppis puhelimeen. Jos se helpottais blogin pitoa puhelimella, kun tablettia tai muuta härpäkettä ei aiota ottaa. Vaatteiden suhteen luotetaan kokemukseen: farkkuhame on ainakin 10 vuotta vanha ja E-liikkeen ruskea rätti vieläkin vanhempi. Mun vaatteista ei voi ainakaan päätellä minä vuonna matkakuvat on otettu. Aina samat. Tausta vaihtuu, mallin silmäkulmissa rypyt vaan lisääntyy ja sama taitaa olla painon suhteen.

Rahaa on jo vaihdettu ja alkupääoma haettiin Helsingistä asti Annikalta ja Kimmolta. Forexissa oli pakko vaihtaa 72€:lla Indonesian rupioita vaikka kurssi olisi ollut huonokin, koska sillä summalla sai 1.000.000 rupiaa. Siis MILJOONA!!! Mä oon miljonääri! Eikä tarvinnut mennä edes telkkariin Jaajon tentattavaksi.

Jos olisi aikaa kuukausia, niin voisi mennä mihin nokka näyttää, mutta ei minusta tällaisilla reissuilla sellaiseen ole. Helpompi on täällä kotona koneella vertailla hotelleja, hintoja, etsiä nähtävää, katsella hyviä ruokapaikkoja ja sitten mennä "autopilotilla" paikan päällä kuitenkin fiiliksen, ja sään, mukaan suunnitelmia muuttaen. Kiva kun olette taas mukana reissussa!

2 kommenttia: