tiistai 29. maaliskuuta 2016

Marina Bay Sands - unelmat todeksi

Kello tuntuu kääntyneen aika kivasti. Pientä kukkumista lukuunottamatta nukuttiin kahdeksaan. En ottanut hotellilta aamupalaa koska se oli kallis (lähes 20€ per nenä) eikä kai muutenkaan kummoinen. Aurinkorasvat pintaan ja arabikorttelia kiertelemään ruuan toivossa. Lämmintä oli jo yli 30. Suurin osa paikoista aikesi vasta kymmeneltä ja vain pari paikallista riisi-kana paikkaat oli auki. Löydettiin sitten Toastbox-ketjun ravintola, missä syötiin "pakko testata" eli kaya toast. Paahtoleivän välissä maapähkinälevitettä ja reilu siivu voita. Mielenkiiintoista... 

Ennen hotellin vaihtoa ehditiin vielä altaalle uimaan ja Petri otti vähän väriä pintaan. Sitten kamat reppuun, Bugisin metroasemalle ja siitä Marina Bay Sandsiin. Bayfrontin asema tuli ostoskeskuksen alakertaan, siitä opasteita seuraten casinon ohi MBS:n ykköstornin aulan respaan. Kerrasta taas. Päästiin kirjautuun heti sisään ja saatiin huone jo ennen yhtä. Kerroin että tämä yö MBS:ssa on Petrin syntymäpäivälahja ja tämä on myös 20v hääpäivä. Kannatti sanoa. Paitsi kauniin hymyn, saimme myös huoneen ylimmästä tavallisten pulliaisten kerroksesta eli kerros 49! Huoneella kokoa ehkä 60m2 plus vessa 20m2. Upeat kaupunkinäkymät lahden yli pilvenpiirtäjiin.  "For your special day". Mikäs siinä.
Hississä aiheutettiin laukkupojalle shokki. Oli viemässä laukkuja kärryllä yläkertaan ja kysyi kohteliaasti mahtuuko samaan hissiin. No tottakai. Kysyi missä meidän matkatavarat on. "Tässä" ja näytimme reppujamme. "Kuinka pitään olette matkoilla" "Melkein neljä viikkoa" Tässä vaiheessa pojan ilme oli jo näkemisen arvoinen. "Oletteko kaukaa?" "Suomesta"  Poika raukka ei tiennyt itkeäkö vai nauraa. Päätti nauraa ja toivotti hyvää päiväjatkoa. Olit siis oikeassa kaimani Nygren.

Ekana rynnättiin tietenkin 57. kerroksen uima-altaalle. Olin lukenut jostain, että päivällä vaihtoaikaan siellä on rauhallisinta (ja saa parhaat selfiet). Piti paikkansa. Allasalue oli... WOW! Ei pysty kertomaan. Menkää! Pitkä allas oli jaettu kolmeen osaan, eikä uimisesta varsinaisesti tullut mitään. Mutta eihän sinne nyt uimaan menty! YMCA on sitä varten. Satoja aurinkotuoleja terasseilla altaan reunalla, osa puiden alla vähän kauempana. Siis oikeiden isojen puiden. Heti mentiin ottaan ne selfiet ja muutama (sata) muutakin kuvaa. Eikä todellakaan oltu ainoat. Selfieiden lisäksi venäläiskaunottaret poseerasivat mitä eksoottisemmissa asennoissa miehilleen, jotka oli tuplasti heitä vanhempia. Tuttu kuvio melkein mistä vaan.
Uimisen jälkeen oli vuorossa Shoppes by the Bay eli MBS:n ostoskeskus. Hulppea oli sekin. Keskellä "kauppaa" mm. varmaan yli 100 metriä pitkä joki! Siinä olisi saanut soudella. Ei soudeltu, kun suomalaisia ollaan, niin voi soudella järvessäkin. Lounas syötiin food centerissä, jossa oli kymmeniä eri ruokatiskejä myyjineen ja juomatiskit erikseen. Oli kiinalaista, japanilaista, hot pottia, dimsumia, nasi gorengia... Varmaan kaikkea. Otettiin ankkaa, nuudelihässäkkää ja kaupan päälle tuli kirkaslieminen lihakeitto, jossa kellui kaksi palloa. Hyvää. Paitsi ne pallot.
Käytiin myös pyörähtelemässä Garden by The Bay puistossa hotellin takana. Puistoon on rakennettu kymmenkunta "superpuuta" eli metallikehikkoa, jotka on täytetty yltäpäältä kasveilla. Yhdessä puussa on ravintola ja puiden välissä menee kävelysilta. Reilun 3€:n hintaan pääsi siellä kävelemään. Ja ottamaan kuvia. Voi mua... Puistossa on myös kaksi isoa kasvihuonetta, mutta jätettiin ne toiseen päivään.
Ja taas uimaan! Uidessa mulle alkoi tulla tosi huono olo ja kun päästiin huoneesen, niin... Sanotaanko että oli erittäin positiivista, että vessan roskis ei ollutkaan rottinkinen, vaan siellä oli erillinen peltilaatikko, jonka saattoi näppärästi aina kaapata mukaan vessaan. Ja olihan se sopiva päivä sairastua, kun ei oltais muutenkaan lähdetty mihinkään hotellilta Ja hienoa, kun oli se iso, 20-neliön kiiltävä vessa ja ihan erillinen koppi pytylle, eikä mikään kyykkymalli.

Jossain vaiheessa ovikello soi ja yllätys, yllätys: Petrille tuotiin synttärikakku. Makeista makein suklaakakku ja YKSI kynttilä. Huomasin just että on vielä sytytämättä. Kaunis ele hotellilta.
Petri kävi vielä uimassa ja kuvailemassa illan hämärtessä. Itse koetin selvitä tolpilleni. Jaksoin kuitenkin lähteä vielä katsomaan Gardens by the Bayn valo- ja äänishowta. Vauhdikkaan musiikin tahtiin superpuissa syttyi ja sammui valot ja me maattiin auringon lämmittämällä tasolla katsellen korkeuksiin. Wau!
Ei toivokaan että mua olis saanu mitään syömään, joten Petri kävi yksin iltapöperöllä food centerissä. Rapu-riisihässäkkä oli ollut hyvää. Sillä välin mä olin kokenu ihmeparanemisen (lähes ainakin) ja jaksoin vielä altaalle ottaan illan viimeiset kuvat. Uimaan en uskaltanut, kun pikkusen vielä huippaa, mutta jos huomenna aamusta. Olipa päivä. Hyvä päivä pienistä vastoinkäymisistä huolimatta.

5 kommenttia:

  1. Upean näköistä, huh huh! Toivottavasti aamulla herätessä taudista ei ole jäljellä mitään ja pääsette jatkamaan suunnitellusti eteenpäin. Ihana loma teillä alkamassa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä hyvin on toivuttu ja pienet vastoinkäymiset saa vaan hyvät päivät tuntuun entistä paremmilta ❤️

      Poista
  2. Kurjaa, mutta hyvä jos on jo ohi.
    On tuo hotelli ja sen ympäristö ihan huikee.
    Tsemppiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne❤️ Onneksi mä oon nopea toipuun. Hotelli oli kyllä ihan huikea kokemus.

      Poista
  3. Ihan mieletön hotelli. Ihan pakko päästä joskus vaikka vain yhdeksi yöksi. Olisin halunnut nähdä sen hissipojan ilmeen ;).

    VastaaPoista