torstai 31. maaliskuuta 2016

Singapore sling & seafood

Aamu valkeni taas tutun kuumana. Joka päivä lämpöä 33, aurinkoa, välillä pilveä. Sadetta ei olla vielä saatu yhtään, vaikka Foreca lupasi sitä joka päivälle. Foreca ei tiedä Aasian säästä mitään, on ennenkin todettu. Hotellin aamupala yllätti olemalla ihan OK. Paikka oli vähän kuin siistimmän puoleinen kouluruokala. 
Hypättiin bussiin numero 7 ja hurautettiin Botanic Gardensiin. Tai itse asiassa yhden pysäkin välin pitkäksi. Kuski oli enemmän pahoillaan kuin me, että jouduttiin käveleen vähän extraa. Me oltiin vielä aamusta iskussa. Botanic Gardens on valtavan kokoinen puisto, jossa pailalliset käy aamulenkillä ja piknikillä. On joutsenlampea, bonsai-puutarhaa, lasten leikkipaikkaa ym. Puisto on muuten ilmainen, mutta orkidea puutarhaan on maksu, 5 SGD eli alle 4€. 
Mun tuli puistossa ihan ikävä äitiä, koska tiedän että sinä äiti nauttisit tästä. Orkideoja oli yli 1000 eri lajia. Tuntui että katsottavaa ja kuvattavaa oli melkein liikaa. Onneksi oli kameraan vara-akku mukana. Puistossa oli myös pieni "cool house" viileässä viihtyville orkideoille, mutta tuntuu että se oli kuin tehty viileässä viihtyville länsituristeille. Kilometrikaupalla tuli käveltyä, vaikka nähtiin puistosta vaan pieni osa.
Reissun jälkeen oli ihana käydä viilentymässä uima-altaalla. Meidän lisäksi siellä oli yksi uimari eli aika rauhassa saa uida. Lounaaksi pikaruokaa eli se joka reissun pakollinen KFC. Ennen syö kun selkäänsä ottaa.
Iltapäiväkävelyllä kävimme katsastamassa kuuluisan Raffles hotellin. Ja hienohan se oli, vähän kuin aikanaan tv-sarja Mennyt maailma. Rafflesissa on kehitetty Singapore Sling drinkki, mutta olin lukenut jostain, että se maksaa 30€ ja on ällön makea, joten passattiin. Sen verran jäi varmaan hampaankoloon, että pienen kuvaussession (yllä) jälkeen poikettiin kuitenkin Boat Quayn yhdessä jokivarsipaikassa ja tilatiin se Singapore Sling. Siis yksikössä, puoliksi. Ei se nyt niin makeaa ollut, alas meni helteessä. Mutta ei toista tarvi välttämättä tilata.
Illaksi olin varannut buffet illallisen Carousel ravintolassa, mikä on kuuluisa merenelävistään. Ja kyllä niitä olikin: hummereita, kuningasrapuja, tiikerirapuja, simpukoita, ostereita... Kaikkia muita vedettiin paitsi ostereita. Yhden osterin olen elämässäni syönyt Bergamossa ja tulin niin sairaaksi, etten koskaan. Minä en syö ostereita eikä Petri maksalaatikkoa. Niin se vaan on. Maksalaatikkoa ei ollut onneksi tarjolla, vaikka ruokaa oli joka maanosasta ja hurja määrä jälkiruokia. Dipattiin vaahtokarkkeja suklaaputoukseen. Aivan ähkyssä käveltiin parin kilometrin matka takaisin hotellille.
 Onneksi ollaan käsimatkatavaroilla liikkeellä, niin se rajoittaa erittäin tehokkaasti Petrin shoppailuintoa. Minusta kun ei ole lomalla(kaan) kierteleen kaupoissa. Nyt piti kuitenkin kotimatkalla löytää Petrille uimalasit, mikä osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. On vaatetta monta kerrosta, ruokapaikkaa, baaria, Luis Vittonia, Hermestä ja Dolce Gabbanaa, mutta ei uimalaseja. Haettiin ehkä väärästä paikasta. Jos huomenna. Huomenna me muuten muutetaan taas, ettei vaan pääse sammal kasvaan. Ja se muutto on mun etukäteen antama synttärilahja mulle!


3 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkuja!
    Orkideapuisto oli varmasti huikea! Taisit ottaa muutaman kuvan.
    On siellä lämmintä, miten ollenkaan jaksaa kävellä tuossa kuumuudessa. Onko se vielä kosteetakin?

    VastaaPoista
  2. Voi mitä herkkuja!
    Orkideapuisto oli varmasti huikea! Taisit ottaa muutaman kuvan.
    On siellä lämmintä, miten ollenkaan jaksaa kävellä tuossa kuumuudessa. Onko se vielä kosteetakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä aika hikisen kostea ilma. Aamusta ja illasta vähän paremmin jaksaa. Päivällä hiki valuu ihan norona. Otin todella muutaman kuvan... Muutenkin on tullut räpsittyä kiitettävästi.

      Poista