lauantai 26. maaliskuuta 2016

Koepakkausta ja keuhkokuumetta

Heti aluksi, ennen kuin kukaan ehtii otsikosta enempää huolestua: kumpikin meistä reissuun lähtijöistä on kunnossa! Ainakin päällisin puolisin tarkasteltuna. Sen sijaan Nupulla todettiin torstaina keuhkokuume. Kuumetta oli kahdeksatta päivää ja influenssan oireet. Sanoin monta päivää perinteiset "ota Buranaa", mutta tällä kertaa en poikkeuksellisesti pakottanut sentään kouluun. Vihdoin jo itsekin huolestuin ja tilasin ajan terveyskeskuksesta: CRP 146 ja keuhkokuume! Itse sinne reippaasti autoili, kun kuka sitä nyt ehtii saattelemaan kesken työpäivän. Mitä sitä sanotaankaan suutarin lapsista ja kengistä... Totta kaikki tyynni, ainakin meillä. Onneksi yleiskunto on ollut koko ajan yllättävänkin hyvä, joten eiköhän se siitä nopeasti parane. Eilen oli kuumeeton päivä ja jatkoi kitararemonttiaan, mikä on aina hyvä merkki.


Itsellä tässä viimeisiä reissuunlähtövalmisteluja: firman palkkojen maksua, sotuja ja alveja, laskutusta, sähköposteja ja kotiinjäävän ohjeistusta. Pyykkikoneen käyttöohje on jo lätkäisty koneen kylkeen. Naapurin Antin hiukset leikattu, että pärjää lomani ajan. Kynnet kiillotettu uudella viilalla, varpaankynnet lakattu. Tein myös pikaisen koepakkauksen, jos vaikka pitääkin kaivaa matkalaukku komerosta. Ei tarvi. Petrin partakone ja pari muuta pientä juttua vielä uupui, mutta molemmilla repuilla painoa samat 5,7 kg. Mukaan mahtui Petrin snorkkeli ja maskikin ja pari pokkaria. Hyvä minä! Pahaa kyllä pelkään, että jotain tärkeetä puuttuu. Vinkkejä? Vasemmalla kuvassa on mun uusi Ospray.

Sääennustuksiakin on tullut tutkailtua. Singaporeen luvassa 33 päivällä ja 27 yöllä, sadetta, aurinkoa ja ukkosta. Kaikkea muuta paitsi lunta siis. Singapore sijaitsee päiväntasaajalla, tarkennettuna yksi aste pohjoiseen, ja sää lähes samanlaista ympäri vuoden. Päivälämpö yli 30, kylmyysennätys 19.4! Balilla taas pitäisi sadekauden olla huhtikuussa lopuillaan ja osin siksi tämä reissuajankohta valittiin. Petri pääsee pitkästä aikaa sukeltamaan.

Majoituksia on valittu kriteereillä sijainti, hinta ja toimiva langaton netti. Ja tietysti ei nyt ihan surkeaksi Tripadvisorissa haukuttu, mutta mitään ihmeellistä ei tarvi olla. Tähtien perään emme edelleenkään ole. Singaporessa halusin hotelleihin uima-altaan, kun siellä on kuulemma läkähdyttävän kuuma ja kaupungilla seikkailemisen jälkeen voi olla mukava pulahtaa veteen. Voin vaikka aloittaa kuntoilun. Yksi hotelleista on YMCA One Orchard . Nimestä kyllä tämän ikäisellä tulee ensimmäisenä mieleen Village Peoplen biisi. Nuorten miesten kristillisen yhdistyksen ylläpitämä hotelli sopii meille  kuin nenä päähän vai mitä?? Meitä tuskin häiritsee edes seinille kirjoitetut raamatunlauseet tai aulabaarin puuttuminen. Eihän me nyt sinne hotelliin ole menty lomaa viettään! Balilla ollaan mm. ruokomajassa, sukellusfirman pikkubungalovissa ja ihan hotellissakin. Näihin sitten tarkemmin, kun ollaan itse pelipaikalla. Nyt pitää yksi yö vielä malttaa.

3 kommenttia: