tiistai 19. huhtikuuta 2016

Hikoilu jatkuu - nyt taas Singaporessa

Oltiin molemmat tikkana hereillä aamusta. Petrikin jo kuuden aikaan. Otin taas reissuhameen käyttöön, kun oli lento edessä. Hyvä reissuhame näyttää ryppyisenäkin hyvältä ja siinä on isot taskut. Niihin mahtuu repullinen tavaraa pokkareista lähtien. Alle mahtuisi vaikka sitten se moottorisaha niin kuin vanhassa vitsissä. Yksiäkään housuja ei mulla ole ollut mukana. Enkä ole kyllä kaivannutkaan. Hotellin auto kyyti meidät kentälle. Kenttärakennus näkyi hotellille, mutta välissä oli monta tietä ja pari metriä korkea verkkoaita, joten ei lähdetty urheilemaan.
Lentokentällä kaikki meni kuin rasvattu. Yhtään ei ollut vieläkään nälkä, mutta syötiin aamupala kuitenkin. Vedin jotain terveysmysliä ja jugurttia. Kun on tämä hetkellinen kuntoiluprojekti. Voiton puolella onneksi. Tein kentällä huomion, että mitä nuorempi ja blondimpi tyttö, sitä tympeämmät ilmeet. Puolet ei ollut edes hereillä. Ehkä niillä kaikilla oli ollut niin superhauskaa ja ne oli bilettäneet aamuun asti ja nyt piti lähteä kentälle. Kävi vähän sääli. Lento meni ongelmitta ja ennen puolta päivää oltiin jo Singaporessa.

Vanhasta muistista metroon, kun oli kortitkin jo valmiina ja Bugisin asemalle. Siitä parisataa metriä hotellille. Ja hiki virtasi... Voi jessus että täälläkin on kuuma! Forecan mukaan 36 "feels like 43". Tai 83 pikemminkim. Eka kerta kun ei saatu heti huonetta, joten lähdettiin syömään. Hotelli on sama Village hotel Bugis, jossa oltiin reissun ensimmäinen yö. Ja nyt siis myös viimeinen. Seurattiin reissuraamattua eli Tripadvisoria ja mentiin House of Roasted Duck ravintolaan. Pieni paikka, erikoistunut ankkaan. Otettiin Pekingin ankkaa kahdella eri tavalla. Sitä Nupun rakastamaa lättyyn käärittyä oli toinen. Tuli ikävä, kun muistin kuinka on syöty sitä muutaman kerran Lontoossa Imperial Chinassa.
Iltapäivällä uhmattiin hellettä ja mentiin metrolla katsastamaan Gardens by the Bay puiston valtavat "kasvihuoneet". Se osoittautuikin loistovalinnaksi. Kasvihuoneissa oli ihanan viileää! Siis n. 25 astetta. Moni jo paleli ja oli takki päälle. Me nautittiin. Valtavia lasikupuja on kaksi. Cloud forest on korkeampi ja siellä on lähes 50 metriä korkea, kokonaan erilaisten kasvien peittämä tekovuori, jonka huipulta tulee vesiputous. Vuoren laelle mentiin hissillä. Alas tultiin välillä vuoren sisällä, välillä ulkopuolta kiertäen kävelysilloilla. Aivan upeita kasveja, orkideoja ja muita. Katseltiin myös filmi ilmaston lämpenemisestä. Ahdistavaa. Ei mitään kevyttä lomamateriaalia.
Toinen lasikupoli oli Flower dome. Siellä oli lähinnä välimeren ilmaston kukkia mm. tuhansia tulppaaneja. Kuinkahan usein ne joutuu vaihtamaan ne, kun ei kai tulppaani kauaa kuki? Ihan hirveä työ. Oli myös pelakuita ja markettoja, paljon kaktuksia ja bao bab-puita. Jäi kyllä Cloud forestin varjoon. Poikettiin vielä Marina Bayn ostoskeskuksessa syömässä jälkkkäri ihan herroiksi ennen kun tultiin "kotiin" ja heti altaaseen uimaan. 
Illalla käytiin syömässä intalaista Lagnaa barefood diningissa. Käytiin siellä kun oltiin eka erä täällä ja mun oli pakko päästä sinne. Mangolassi, naanleipää, paneer butter masala ja Goan shrimps, Kingfisher olutta. Mä vedin ihan kaksin käsin. Hintataso on täällä kyllä ihan toista kun Balilla. Kyllä pussinpohja jo pilkottaa ja on vajaa päivä oltu täällä.

Illallakin oli vielä niin kuuma (varmaan yli 30), että ei jaksettu ylimääräisiä kävellä. Ravintolan tarjoilija sanoi, että viime viikolla oli tehty Singapore lämpöennätys. Oli jotain 37 astetta. Koko ajan on sellainen tunne kuin joku puhaltaisi hiustenkuivaajalla. Sillä kuumimalla säädöllä. Tai olisi ison imurin vieressä sillä kohtaa, mistä se kuuma ilma tulee pois. Tai sitten meidän saunassa. Yllättäen minä olen kestänyt hellettä Petriä paremmin. Kun tämän sanon, niin varmaan huomenna kaadun. 
Huomenna yritetään Singaporen eläintarhaan. Ja 23:35 lennolle kohti Helsinkiä. Sen ei ainakaan parane jäädä yritykseksi. Lähtöselvitys on jo tehty.

4 kommenttia: