keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Rovinj, Kroatia 0 km

Eilen laitoin tilaukseen paremman sään ja tilaus meni perille. Ei nyt sentään aurinko paistanut, mutta ei satanutkaan. Se riittää turistille. Lämmintä 13.3 aamulla. Takki niskaan ja epäilyistäni huolimatta kuivuneet Converset jalkaan ja kylille. Pyörillä tällä kertaa, max 5 minuuttia. Rovinj oli todella hiljainen ennen yhdeksää. Vasta lähempänä yhtätoista tulivat turistit. Siis muut kuin me ja muutamat muut innokkaat kuvaajat.


Mentiin siksakkia pitkin vanhan kaupungin kujia, ensin aamulla, sitten iltapäivällä. Illasta paistoi jo aurinkokin. Moneen kertaan samat kujat, mutta aina löytyi jotain uutta kuvattavaa. Erityisen paljon oli suosikkiani eli pyykkiä. Pyykki ja hedelmät, niitä voisin kuvata tuntikausia. Pyykkiä oli viritelty talojen väliin ja ikkunasta ikkunaan: lakanoita, värikkäitä pyyhkeitä, vaatteita, kymmenet samanlaiset valkoiset pikkarit vierekkäin. 

Kiivettiin myös sinne kirkon torniin. Laskujeni mukaan 199 askelmaa, mutta saattoi seotakin, kun oli sen veran jyrkkä ja kapeaa mallia. Viimeiset oli taas mallia tikkaat. Mutta kannatti. Upea näkymät yli punatiilikattoisten talojen. Bongattiin reissun ensimmäinen kylpytynnyrikin. Samalla pihalla oli tekonurmet, grillikatokset ja muut härpäkkeet. Jotenkin erottui joukosta.

Bongattiin myös kymmeniä, ellei satoja koiria. Koiria on turisteilla ainakin tuplasti sen mitä aiemmilla reissuilla. Tuntui että ainakin joka kolmannella oli jokin karvakasa narun päässä. Karavaanareilla koiria on jo melkein joka toisella. Ihmeellistä on se, että koiria on vain kahta kokoa: todella minejä ja sitten lehmän kokoisia. Välimalli eli tipsun kokoiset puuttuu kokonaan. Samoin sileäkarvaiset. Muotia on pörröiset pienet beiget ja isot ruskeat. Kissoissa riittää enemmän värivalikoimaa. 
Päivällä jo katsottiin, kun mies viritteli tulta ja grillasi kokonaista possua vartaassa leirintäalueen alapuolella olevassa ravintolassa. Sovittiin että sitä syödään illalla. Sikaa piti saada. Pyöräiltiin kuitenkin ensin ihastelemaan auringonlaskua kirkonmäelle ja paluumatkalla syömään. Mutta kuinka ollakaan? Kysyin heti ravintolan ovella "roasted pork?". LOPPU!!! EIIIIIIII!!!! Toinen tarjoilija huomasi varmaan, että hermoromahdus on lähellä ja sanoi armollisesti "we have one portion left". Se me otetaan! Ja niiin otettiin. Yksinkertaista ja hyvää: possua, ranskalaisia ja raakaa sipulia. Ei mitään turhia kikkailuja. Petrile olut ja mulle lasi punkkua. 16€. Hyvän päivän hyvä päätös.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti